• betrouwbaar & transparant
  • Nederlands bedrijf & hosting
  • + 10 jaar ervaring
  • wij zijn pas tevreden als jij dat bent
Home » Blog » Jouwweb review

Jouwweb review

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 10:45

Het Jouwweb platform is zeer geschikt voor het maken van prachtige en duidelijke websites en webshops. Middels een prima drag&drop editor kunnen elementen op pagina’s gesleept en bewerkt worden. Ook toegang tot een database met stock foto’s is een feature waar ik zeer over gecharmeerd ben, zeker in de tijd van copyrights, UX en veel visueel ingestelde mensen.

Na een aantal maanden met Jouwweb gewerkt te hebben en een 10-tal websites en webshops gemaakt te hebben is mijn conclusie dat Jouwweb perfect geschikt is voor het maken van allerhande websites en de kleinere webshops.

 

Om de stap te maken naar grotere webshops zou Jouwweb een aantal features moeten toevoegen. Ik denk hierbij aan integratie met andere systemen en de mogelijkheid voor het uploaden en downloaden van gegevens. Ik denk hier aan het downloaden van alle producten om in bijvoorbeeld Excel een wijziging te doen in alle producten (voorraad bijwerken, teksten aanpassen, prijzen aanpassen) en dit als geheel weer te uploaden naar de webshop. Een ander voorbeeld is het downloaden van het klantenbestand zoals dat bij een formulier al wel kan. Bestellingen kunnen wel al naar Excel geëxporteerd worden.

 

Als er 1 ding verbeterd zou kunnen worden, dan is dat de manier waarop producten op pagina’s worden gezet. Dit is momenteel een handmatige taak die voor elk product uitgevoerd moet worden. Door dit te automatiseren zou Jouwweb een enorme stap kunnen maken in het verbeteren van het onderhoud van de webshops. Ik denk hierbij aan het creëren van categorieën. Door vervolgens de mogelijkheid te bieden om een productgalerij aan een categorie te koppelen en bij producten 1 of meerdere categorieën te kunnen kiezen zou het koppelen van producten en pagina’s volledig geautomatiseerd kunnen worden en geef je bij het product aan op welke pagina's het moet verschijnen.


«   »