• betrouwbaar & transparant
  • Nederlands bedrijf & hosting
  • + 10 jaar ervaring
  • wij zijn pas tevreden als jij dat bent
Home » Webdesign » Google Tools

Google tools

Google biedt een aantal zeer goede en gratis* tools voor het managen, verbeteren en onderhouden van jouw online presence en website en de vindbaarheid daarvan in Google. Leer waar jouw klanten vandaan komen, waar ze het meeste op klikken, op welke apparaten ze werken, maak gerichte advertenties voor een bepaald product of dienst, mensen in een bepaald gebied of zelfs in een bepaalde leeftijd.

Wij kunnen deze tools voor jou inrichten zodat je het meeste uit je website, zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertising (SEA) haalt. Hieronder vind je een overzicht van de meest belangrijke Google tools en wat je daarmee kunt doen.

 

*) het gebruik van Google Ads is gratis maar als er door een "googlelaar" op een van de gegenereerde advertenties wordt geklikt kost dit een (van te voren in te stellen) bepaald bedrag.


Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf

Jouw bedrijfsprofiel in Google met informatie over wat je doet, waar je te vinden bent en wat jouw openingstijden zijn. Je kunt zelfs foto's, posts en aanbiedingen maken die naar je website verwijzen.

google mijn bedrijf cloud-consulting.nl

Google Maps

Google Maps

Zet je bedrijf op de kaart, letterlijk en figuurlijk. Nog een link naar jouw website (goed voor Google's pageview). Laat mensen via Google Maps de route naar jouw bedrijf vinden.

Google Maps Cloud-Consulting.nl

Google Ads

HET online-advertentieplatform van Google waarmee je reclame kunt maken via reclamecampagnes. Zo kunt je bijvoorbeeld een bepaald zoekwoord koppelen aan een advertentietekst. Als iemand dat dat specifieke woord in Google invult wordt jouw advertentie getoond. Op het moment dat de persoon er vervolgens op klikt en naar jouw website wordt doorgestuurd betaal je een bepaald bedrag aan Google (bedrag per klik en maximaal bedrag per dag zijn natuurlijk in te stellen) 

Google Ads Cloud-Consulting.nl

Google Analytics

De analytische tool van Google die je aan jouw website koppelt en die vervolgens gegevens voor je verzameld zoals aantal bezoekers per dag, pagina weergaves, geografie en verkeersbronnen van bezoekers


Google Search Console

Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) is een tool waarmee websitebeheerders hun website kunnen controleren op fouten, een overzicht kunnen krijgen van links, inkomend en uitgaand, sitemaps kunnen toevoegen teneinde de zichtbaarheid van de website te optimaliseren,