• meer dan 10 jaar ervaring
  • nu tijdelijk 50% korting op photo art met code FOTO50
Home » Webdesign » Google Tools

Google Tools

Google biedt een aantal zeer goede en gratis* tools voor het managen, verbeteren en onderhouden van uw online presence en website en de vindbaarheid daarvan in Google. Leer waar uw klanten vandaan komen, waar ze het meeste op klikken, op welke apparaten ze werken, maak gerichte advertenties voor een bepaald product of dienst, mensen in een bepaald gebied of zelfs in een bepaalde leeftijd.

Wij kunnen deze tools voor u inrichten zodat u het meeste uit uw website, zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertising (SEA) haalt. Hieronder vindt u een overzicht van de meest belangrijke Google tools en wat u daarmee kunt doen.

 

*) het gebruik van Google Ads is gratis maar als er door een "googlelaar" op een van de gegenereerde advertenties wordt geklikt kost dit een (van te voren in te stellen) bepaald bedrag.


Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf

Uw bedrijfsprofiel in Google met informatie over wat u doet, waar u te vinden bent en wat uw openingstijden zijn. U kunt zelfs foto's, posts en aanbiedingen maken die naar uw website verwijzen.

google mijn bedrijf cloud-consulting.nl

Google Maps

Google Maps

Zet uw bedrijf op de kaart, letterlijk en figuurlijk. Nog een link naar uw website (goed voor Google's pageview). Laat mensen via Google Maps de route naar uw bedrijf vinden.

Google Maps Cloud-Consulting.nl

Google Ads

HET online-advertentieplatform van Google waarmee u reclame kunt maken via reclamecampagnes. Zo kunt u bijvoorbeeld een bepaald zoekwoord koppelen aan een advertentietekst. Als iemand dat dat specifieke woord in Google invult wordt uw advertentie getoond. Op het moment dat de persoon er vervolgens op klikt en naar uw website wordt doorgestuurd betaalt u een bepaald bedrag aan Google (bedrag per klikk en maximaal bedrag per dag zijn natuurlijk in te stellen) 

Google Ads Cloud-Consulting.nl

Google Analytics

De analytische tool van Google die u aan uw website koppelt en vervolgens gegevens voor u verzameld zoals aantal bezoekers per dag, pagina weergaves, geografie en verkeersbronnen van bezoekers


Google Search Console

Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) is een tool waarmee websitebeheerders hun website kunnen controleren op fouten, een overzicht kunnen krijgen van links, inkomend en uitgaand, sitemaps kunnen toevoegen teneinde de zichtbaarheid van de website te optimaliseren,